Canvi d’hospital de referència per a Cervelló

Dimecres, 15 de desembre de 2021 a les 09:00
Els pacients de Cervelló canviaran l’hospital de referència amb l’entrada del nou any per anar al de Sant Boi.
 
A partir de gener el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya posarà en marxa un canvi progressiu de centre de referència sanitari dels hospitals Moisès Broggi i Sant Joan de Déu infantil, cap a Sant Joan de Déu Hospital de Sant Boi.
 
Aquest canvi afecta els municipis de Cervelló, Corbera, la Palma i Vallirana. El canvi d’hospital s’iniciarà al gener i es desplegarà de forma progressiva al llarg de tot el 2022. Les persones que han iniciat expedient sanitari als centres actuals acabaran el procés en el centre assignat sense fer cap derivació. Les persones amb una malaltia crònica s’aniran derivant al nou centre progressivament i se’ls informarà prèviament. Els metges especialistes es mantenen en els centres als què acudim actualment. Les persones que s’hagin d’adreçar al servei d’urgències també hauran d’anar a Sant Boi des del mes de gener. Les visites i les proves de l’Atenció Primària no patiran cap modificació i, per tant, continuaran fent-se als CAP i consultoris locals, així com al centre de proves diagnòstiques de Sant Feliu.
 
Per facilitar la mobilitat fins al nou centre, la Generalitat de Catalunya habilitarà dues noves línies d’autobús que permetran arribar a l’Hospital de Sant Boi des d’aquestes quatre poblacions sense fer cap transbord i, alhora, es mantindran les línies existents que van a l’Hospital Moisès Broggi. Una de les línies serà Vallirana–Cervelló–Sant Boi i l’Ajuntament de Cervelló està treballant per sol·licitar una parada a Cervelló en la línia Corbera–la Palma–Sant Boi.
 
El Departament de Salut de la Generalitat ha apostat per aquesta reordenació amb l’objectiu de millorar l’accés a l’atenció hospitalària, reduir les llistes d’espera i equilibrar la distribució de la població entre els diferents hospitals del territori. 
 
L’Ajuntament de Cervelló vetllarà en tot moment per aconseguir una bona gestió d’aquest procés i garantir la facilitat en els desplaçaments i la mobilitat, tal com es va aprovar en la moció presentada al ple del passat 26 de juliol pel grup M'estimo Cervelló-PSC perquè la derivació al Parc Sanitari de Sant Joan de Déu no sigui una disminució de la qualitat sanitària que reben els veïns i veïnes del municipi.
 
 
Darrera actualització: 15.12.2021 | 09:55