Cervelló 100% cardioprotegit

Dilluns, 19 de desembre de 2022 a les 12:00

Presentem la xarxa de desfibril·ladors instal·lats en diversos punts per donar cobertura a qualsevol emergència en tot moment.

En un acte públic celebrat diumenge, 18 de desembre, a la plaça de l’Ajuntament, els responsables municipals en matèria sanitària han presentat el projecte “Cervelló cardioprotegit” i el mapa de la xarxa que contempla la instal·lació d’un total de 17 aparells distribuïts per tot el terme municipal. Els desfibril·ladors estan ubicats de manera que la distància entre ells és de només 5 minuts, amb la qual cosa es redueix el temps d’actuació i s’augmenta la capacitat de resposta davant d’una emergència i, per tant, l’èxit de l’actuació en cas d’un problema cardíac. Aquests dies la xarxa s’amplia a 12 aparells (11 municipals i un del complex esportiu Ceraqua) i el primer trimestre de 2023 s’arribarà a completar fins als 17. A més, tots els aparells estaran connectats al telèfon 061 d’emergències mèdiques.

Un dels encarregats de la presentació de la campanya, el Dr. Javier Tapia, ha destacat “la importància de prevenir i informar sobre aquestes malalties, sobretot en la infància, ja que així podem salvar moltes vides". Per la seva banda, l’alcalde de Cervelló, José Ignacio Aparicio, ha remarcat que "està orgullós de, per fi, assolir aquest objectiu i ser un poble 100% cardioprotegit".  A més, Creu Roja del Baix Llobregat oferirà formació en el municipi sobre l’ús dels aparells, en un total de 17 cursos que seran referents en la comarca com aposta per protegir la ciutadania de les malalties cardiovasculars.

Darrera actualització: 21.12.2022 | 09:34