Cervelló limita la velocitat a 30 km/h a tot el municipi

Divendres, 22 de maig de 2020 a les 12:30

El municipi passa a ser zona 30 de velocitat dels vehicles a totes les vies del municipi, tret de la B-24 i dels trams de l’N-340 que tinguin la velocitat regulada.

Així ho ha decretat l’Ajuntament del municipi arran de l’obertura del tram de la B-24 a Vallirana el novembre passat que ha reduït considerablement el trànsit per dins de la travessia de Cervelló, i de la implantació dels carrils bici i dels camins escolars que ja limitaven la velocitat a 30 km/h. Aquesta travessia compren l’avinguda de Catalunya i els carrers Major, Joaquim Mensa i Raval Bassons que fins ara tenien la limitació a 50 km/h, tots amb un carril en cada sentit de la circulació.

La mesura s’avança a la previsió de la Direcció General de Trànsit d’incorporar al Reglament General de Circulació una instrucció que reculli que la velocitat màxima genèrica en ciutat sigui de 30 km/h, en carrers de carril únic i en aquells d’un carril per sentit, com és el cas de la travessia de Cervelló. L’objectiu de la reducció és doble: s’incrementa la seguretat en el trànsit de vehicles, ja que redueix la sinistralitat i la gravetat dels accidents, i es disminueixen els nivells de contaminació de l’aire.

A partir de demà es començaran a substituir els senyals actuals de 50 pels nous de 30 i la nova regulació ja començarà a ser del tot operativa.

Darrera actualització: 22.05.2020 | 12:48