Cervelló, Subseu del 6è Congrés de les Dones del Baix Llobregat

Divendres, 23 de setembre de 2022 a les 00:00

L'ajuntament ha organitzat una xerrada sobre educació sexual i prevenció de les violències masclistes.

La Sala de Plens de l'Ajuntament ha acollit la xerrada a càrrec de Selene García Sanagustín, sòcia i formadora de Cooperativa Candela. La benvinguda institucional ha anat a càrrec de l'alcalde, José Ignacio Aparicio, la regidora d'Igualtat, Silvia Muñoz Almirante i la consellera de Feminisme, Diversitat Sexual i de Gènere del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Vicky Castellanos.
Cervelló ha exercit per primer cop de Subseu del Congrés de les Dones del Baix Llobregat, que enguany se celebrarà a Cornellà de Llobregat, el mes de novembre. Un congrés que arriba aquest any a la seva sisena edició i que és un element clau a la nostra comarca de difusió, conscienciació i orientació. "Feu, sincerament, una tasca imprescindible que ens dota a tots i totes d'eines per aconseguir conformar un món on la igualtat entre homes i dones sigui real. Estem encara molt lluny, com a home feminista soc conscient de les mancances que tenim i el llarg camí que ens queda per recórrer" ha expressat l'alcalde.

La xerrada ha tingut com a objectiu incidir en la importància d'una educació sexual que acabi amb els prejudicis i rols de gènere que impregnen la societat, així com donar claus per identificar i erradicar conductes de violència masclista. Una experiència que hem pogut comprovar amb el treball que la cooperativa Candela ha portat a terme durant el passat curs a l'Institut de Cervelló.
Amb aquesta activitat els i les joves reflexionen entorn de quins són els reptes actuals per abordar les qüestions relatives al gènere i la diversitat a l'àmbit educatiu, identificar les desigualtats de gènere i la reproducció dels estereotips sexistes en l'educació formal i no formal i oferir un marc conceptual de la prevenció de les violències sexistes i educació sexual.
Tal com ha explicat la regidora d'Igualtat "la nostra voluntat és fer passes conjuntes entre tots i totes per arribar a la igualtat real en el nostre municipi, i en la nostra societat”.

Si no hi has pogut assistir, pots veure la xerrada al nostre Canal de YouTube, clicant aquí o a l'enllaç adjunt.

Darrera actualització: 23.09.2022 | 12:46