Ciments Molins comença l’enderrocament de les sitges de la fàbrica

Dijous, 21 de maig de 2020 a les 12:30

L’empresa Ciments Molins va començar ahir dimecres els treballs d’enderrocament de les seves sitges antigues, els dipòsits de grans dimensions característics de la seva estructura.

La primera sitja enderrocada, de les 8 que hi havia, va caure pel sistema de col·lapse, partint l’estructura per la meitat provocant la caiguda de la part superior, fet que implica soroll i pols però en un breu interval de temps. La resta de la sitja es va demolir amb altres eines, segons ha confirmat l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts.

Tot i l'impacte acústic i visual de les feines, aquest sistema per fer caure l’estructura permet controlar l’emissió de pols i soroll en un espai molt curt de temps, evitant  que s'allargui en el temps com passaria si es fes per picat de màquina convencional. Les feines es van fer al migdia per reduir aquest impacte i tenint en compte que en aquell moment la direcció del vent era capa a la fàbrica i no cap al barri de Sant Josep, que és el nucli habitat més pròxim a les instal·lacions. En tan sols 3 minuts, el núvol de pols es va esvair completament de l’ambient i no va caldre tallar el trànsit de la carretera N-340 en cap moment.

Darrera actualització: 21.05.2020 | 14:58