Concert de piano al Festival d’estiu de Segle Nou

Divendres, 28 de juny de 2019 a les 09:00

L’entitat Segle Nou continuarà demà dissabte amb una nova proposta del Festival d’Estiu de música a l’Església de Sant Maria a les 19 hores.

Es tracta del concert del pianista Carles Marigó, una invitació musical que sota el títol “Ad Libitum” es basa en la improvisació  i promet sorprendre als assistents i fer-los partícips del repertori. Per exemple, amb un poema simfònic a l’estil del romanticisme sobre un conte proposat pel públic, la descripció sonora d’una persona del públic o la improvisació sobre una melodia popular proposada pels espectadors.

Nascut l'any 1986, Carles Marigó és llicenciat en interpretació musical en l'especialitat de piano a l'ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya) i titulat en el Màster d'Estudis Avançats en Interpretació, aconseguint matrícula d'honor a piano i al projecte final de la llicenciatura i del màster. Becat pel Consell Nacional per la Cultura i les Arts (CoNCA), amplia la seva formació en el Conservatori de Moscou, on l'any 2013 va obtenir el diploma en el Posgraduate Performance Course amb les màximes qualificacions. Al  2013 va entrar a formar part de l'equip de professors de l'IEM (Instituto de Educación Musical), que es basa en la improvisació com a sistema pedagògic.

Ha rebut premis en concursos nacionals i internacionals, tant de piano com de composició, i ha participat en festivals com a solista i en grups de música de cambra a Espanya, Portugal, Holanda i Rússia.

Carles Marigó és un músic polifacètic; la seva inquietud l'ha dut a treballar com a intèrpret, compositor, arreglista i educador musical, en projectes de música clàssica, jazz, funky, música tradicional, pintura i teatre, girant sempre al voltant de la interpretació, la creativitat i la improvisació musicals.

Actualment compagina la feina concertística amb la d'educador. És professor al Conservatori del Liceu, tant al centre Superior com al Professional, i a l'Escola Superior de Música de Catalunya.

 

Darrera actualització: 28.06.2019 | 09:28