Continuem sent un municipi segur

Dimecres, 22 de febrer de 2023 a les 13:00

Cervelló continua sent un municipi segur, tal com es desprèn de les dades exposades a la Junta Local de Seguretat celebrada aquesta setmana.

La trobada dels cossos de seguretat que operen en el nostre territori per analitzar l’activitat delictiva dels últims dotze mesos va posar de manifest que som un municipi tranquil i segur, on es treballa coordinament entre les diferents forces policials. De nou, la taxa de delictes per cada 1000 habitants continua estant per sota de la mitjana del territori. A Cervelló és del 39,75‰  mentre que la mitjana de Catalunya és del 73,5‰, a la Regió Policial Metropolitana Sud és del 63,7‰ i a l’Àrea Bàsica Policial de Sant Feliu de Llobregat és del 41,9‰.
 
L’únic delicte que s’ha incrementat en l’últim any ha estat el de les estafes, especialment les que es fan utilitzant les noves tecnologies. Malgrat que les víctimes són del municipi, i per tant es computen aquí, els il·lícits acostumen a fer-se des de qualsevol altre punt del món gràcies a internet. Les autoritats policials van destacar en aquest sentit que cal ser molt prudents amb els ciberdelictes, informar-se bé i en cas de detectar alguna activitat sospitosa cal presentar una denúncia.
 
A la reunió també es va plantejar la situació actual de l’ocupació il·legal d’habitatges, la localització de plantacions de marihuana,  el control dels espais naturals (accés de motos a les zones forestals, abocaments il·legals de residus, etc.) i la normativa sobre els vehicles de mobilitat personal.
 
A la Junta Local de Seguretat, presidida per l’alcalde José Ignacio Aparicio, van assistir la directora general d’Administració de Seguretat de la Generalitat de Catalunya, Sònia Andolz, el secretari de la Delegació del Govern de la Generalitat a Barcelona, Jordi Planella, la regidora de Seguretat Ciutadana, Cristina Martínez, i representants dels cossos de Mossos d’Esquadra, Policia Nacional, Guàrdia Civil i Policia Local. 
 

Darrera actualització: 24.02.2023 | 14:33