Coronavirus: Cervelló entra a la fase 0 avançada

Dilluns, 18 de maig de 2020 a les 11:00

El municipi continua a la fase O del Pla de desescalada però amb l’aixecament d’algunes de les restriccions de les activitats.

Segons publica el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), aquesta fase 0 millorada que avui dilluns es posa en marxa comporta aquests canvis:

-Es permet l’obertura del comerç minorista, amb menys de 400 metres quadrats, sense la necessitat de cita prèvia. Els establiments comercials i serveis que puguin tornar a obrir hauran de mantenir les restriccions de seguretat, com la limitació de l'aforament al 30%, i preservar els horaris especials d'atenció per a la gent gran.

-Les botigues podran fer rebaixes i descomptes especials sempre que no es produeixin aglomeracions de persones.

-Les biblioteques podran tornar a obrir per als serveis de préstec i devolució (de moment, la Biblioteca municipal de Cervelló romandrà tancada)

- Les activitats de culte religiós podran fer-se amb un terç del seu aforament habitual i mantenint les distàncies de seguretat.

- S'amplia l'assistència a les vetlles funeràries fins a un màxim de 10 persones en espais tancats i 15 en espais oberts.

-Els esportistes professionals o federats podran entrenar en tota la regió sanitària. També es pot practicar ja la caça i la pesca.

Us recordem que encara no es permet:

-La mobilitat fora del municipi i de la regió sanitària, tret de les causes degudament autoritzades.

-La concentració de persones i les trobades familiars i d’amics.

-L’obertura d’hotels i de terrasses dels bars i restaurants.

I, de moment, es mantenen els horaris i les franges d’edat establertes per a les sortides al carrer per passejar i practicar esport.

Més informació sobre la fase 0 clicant aquí.

Darrera actualització: 18.05.2020 | 14:18