Coronavirus: inici de l’etapa de la represa

Divendres, 19 de juny de 2020 a les 10:00

Des de la passada mitjanit Cervelló i la resta de Catalunya es troben en l’etapa de la represa, un cop finalitzada la Fase 3 del Pla per a la desescalada de les mesures extraordinàries adoptades per fer front a la pandèmia.

A partir de l'efectivitat d'aquesta decisió han quedat sense efecte a Catalunya les mesures extraordinàries derivades de la declaració de l'estat d'alarma i s'inicia l'etapa de la represa al territori de Catalunya en el marc de la crisi sanitària vigent provocada per la COVID-19.

Un cop completat el període de desescalada progressiva del confinament, la represa de les activitats obliga a garantir, d'una banda, que la ciutadania assumeixi un deure general de protecció i adopti comportaments preventius. Aquestes mesures es basen en tres premisses bàsiques: el manteniment de la distància física interpersonal, el rentat freqüent de mans i l'ús de mascareta. D’altra banda, la recuperació de la vida social i econòmica ha d’anar acompanyada de mesures adreçades a garantir la seguretat de les activitats, especialment les que es desenvolupen en espais tancats, no tenen una bona ventilació, i compten amb la participació d’una alta densitat de persones i una extensió llarga en el temps.

La fase de la represa té les següents característiques:

  • S'aixequen totes les restriccions de mobilitat a Catalunya.
  • Fins al 25 de juny (període d’adaptació): La capacitat dels espais tancats és del 50% i dels espais oberts del 75%.
  • A partir del 25 de juny: No es marca un percentatge de capacitat sinó que la distància física de seguretat tant en espais tancats com a l'aire lliure, s'estableix en 1,5 m en general, amb l'equivalent a un espai de seguretat de 2,5 m2 per persona.
  • És obligatori l'ús de mascareta en espais tancats i quan no es pugui mantenir la distància de seguretat d’1,5 m.
  • Poden obrir els parcs infantils però cal respectar sempre la distància mínima interpersonal i l'ús de mascareta si no es pot manteni.

Es recomana en tots els casos:

-Higiene de mans freqüent.

-Distància de seguretat interpersonal d’1,5m.

-Preferència per activitats a l’aire lliure.

El Departament de Salut de la Generalitat ha dictat la Resolució SLT/1429/2020, de 18 de juny, per la qual s'adopten mesures bàsiques de protecció i organitzatives per prevenir el risc de transmissió i afavorir la contenció de la infecció per SARS-CoV-2U que podeu consultar clicant aquí o a l’arxiu adjunt.

Darrera actualització: 19.06.2020 | 12:58