Coronavirus: sol·licitud de l'ingrés mínim vital aprovat pel Govern central

Dilluns, 1 de juny de 2020 a les 12:00

A partir del 15 de juny es podrà sol·licitar l'ingrés vital, la renta mínima d'inserció dirigida a les llars amb ingressos inferiors a 462 euros mensuals.

BOE publica avui les condicions per poder rebre aquesta renda, en la qual es tenen en compte els ingressos declarats l'any 2019 o establint una mitjana dels mesos del 2020 per tal de no excloure els sol·licitants que han perdut els seus ingressos per la pandèmia de coronavirus.

Poden sol·licitar-la les persones amb residència legal i efectiva a Espanya com a mínim un any interromput (excepte en situacions de víctimes de violència de gènere, tracta amb finalitat d'explotació sexual i víctimes, més enllà de la seva situació administrativa), una única persona de 23 a 65 anys per llar o major d'edat si té fills a càrrec seu, amb ingressos totals inferiors a 5.538 euros un adult o a 12.184 euros si són més adults a càrrec o hi ha més de tres fills, i amb patrimoni inferior a tres vegades la renda garantida (excloent l'habitatge habitual)

Les persones que ho sol·licitin han d'estar inscrites com a demandants de feina o si estan treballant però no arriben al mínim vital es buscarà que pugui millorar la feina, ja que és una renda compatible amb una feina i també amb altres ajuts econòmics.

La base mínima per a una persona sense ingrés ni patrimoni i sense familiars a càrrec serà de 462 euros mensuals i la màxima pot arribar fins a 1.015 euros mensuals, segons la situació familiar del sol·licitant, i es cobrarà cada mes en 12 pagues.

Les sol·licituds es podran tramitar preferentment a través de la seu electrònica de la Seguretat Social o a través dels ajuntaments.

Podeu consultar els detalls clicant en la guia que la elaborat el Govern central o en la publicació del BOE clicant a l'arxiu adjunt.

Darrera actualització: 01.06.2020 | 12:52