El Ple aprova més ajudes socials per a famílies i infància en risc

Dimarts, 27 de juliol de 2021 a les 09:00

El Ple de l’Ajuntament de Cervelló va aprovar ahir dilluns l’increment de les partides d’ajudes socials amb 59.000 euros provinents del romanent de crèdit del pressupost de l’any passat. 

Les ajudes aprovades es destinaran a cobrir les necessitats urgents de les famílies vulnerables i a temes relacionats amb la infància en situació de risc social.

El Ple també va aprovar la moció presentada pel grup municipal M’estimo Cervelló-PSC-CP perquè la derivació al Parc Sanitari de Sant Joan de Déu no suposi una disminució en la qualitat sanitària que reben els veïns i veïnes de Cervelló. La proposta es fa arran de la intenció del Departament de Salut de derivar l’atenció hospitalària i d’urgències de l’Hospital Moisès Broggi de Sant Joan Despí, les visites d’especialistes de CAE de Sant Feliu i l’atenció hospitalària i d’urgències maternal i infantil de l’Hospital  Sant Joan de Déu d’Esplugues al Parc Sanitari de Sant Joan de Déu de Sant Boi de Llobregat. La moció aprovada sol·licita a Departament de Salut que no es modifiqui l’organització sanitària actual fins que no es pugui garantir la mobilitat en transport públic del veïnat de les poblacions afectades (Corbera, Vallirana, La Palma i Cervelló) en les mateixes condicions que actualment i incorporant, a més a més, una parada al CUAP de Sant Vicenç dels Horts. La moció també demana que no es derivi l’atenció maternal i infantil a Sant Boi i que l’Hospital de Sant Joan de Déu continuï sent el centre de referència per a les famílies de Cervelló.

A més, la sessió també va aprovar la moció presentada pel grup municipal d’ERC-Sumem-Més per instar a l’Ajuntament a evitar la utilització de colors i símbols partidistes. El grup municipal PSC-M’estimo Cervelló es va abstenir en la votació en considerar que l’Ajuntament fa servir tots els colors sense distinció, en un exercici de transparència i pluralitat, sense excloure cap d’ells perquè els colors són de tots i  totes.

D’altra banda, no va prosperar la moció presentada pel grup municipal d’ERC-Sumem-Més de suport a l’Amnistia dels presos i exiliats polítics en votar en contra els grups de M’Estimo Cervelló-PSC-CP i Ciudadanos de Cervelló.

Darrera actualització: 27.07.2021 | 14:49