Exposicions sobre la 2a República

Dilluns, 24 de maig de 2021 a les 19:00

Cervelló commemorarà a partir de dijous vinent el 90è aniversari de la proclamació de la Segona República.

El municipi recordarà l’esdeveniment amb dues exposicions. La primera, que es podrà visitar a partir de dijous 27 de maig, estarà dedicada al “Cinema en temps de guerra” i s’inaugurarà en el marc del Festival Cinema Natura de Cervelló a l’Ateneu. Després es traslladarà a la Biblioteca fins al 6 de juny.

La segona exposició s’obrirà del 9 al 26 de juliol sota el nom de “Tres dies d’abril” a la Biblioteca. Concebuda a manera de testimoniatge visual, la mostra aplega un recull d’imatges d’aquell moment d’esclat popular que va suposar la proclamació de la República catalana per Francesc Macià i la seva incidència en el conjunt del país. Alhora, l’exposició narra les vicissituds que succeïren a la proclamació i que van desembocar, tres dies després, en l’establiment de la Generalitat com a forma d’autogovern en el marc de la Segona República espanyola.

Les dues mostres compten amb la col·laboració de la Direcció General de Memòria Democràtica del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya.

Darrera actualització: 24.05.2021 | 19:45