Inaugurada l’exposició sobre la 2a República

Dilluns, 12 de juliol de 2021 a les 10:30

El director general de Memorial Democràtic, Jordi Font, i l’alcalde, José Ignacio Aparicio, van inaugurar divendres l’exposició Tres dies d’abril a la plaça de l’Ateneu.

Aquesta mostra itinerant està organitzada per la Direcció General de Memòria Democràtica del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya, amb la col·laboració de l’Ajuntament, amb motiu de la commemoració de la 2a República.

A manera de testimoniatge visual, l’exposició aplega un recull d’unes 60 imatges d’aquell moment d’esclat popular que va suposar la proclamació de la República catalana per Francesc Macià i la seva incidència en el conjunt del país. Alhora, narra les vicissituds que succeïren a la proclamació i que van desembocar, tres dies després, en l’establiment de la Generalitat com a forma d’autogovern en el marc de la Segona República espanyola.

El municipi ja va recordar el 90è aniversari de la proclamació de la Segona República, que es commemorava el 14 d'abril, amb una primera exposició dedicada al Cinema en temps de guerra que es va inaugurar el passat mes de maig en el marc del Festival Cinema Natura de Cervelló a l’Ateneu.

La mostra Tres dies d’abril es podrà visitar fins al pròxim 26 de juliol.

Darrera actualització: 12.07.2021 | 15:16