Lluitem contra la malaltia de Duchenne

Dimecres, 8 de setembre de 2021 a les 00:00

 L’Ajuntament de Cervelló en col·laboració amb entitats i comerços del municipi ha portat a terme una jornada en la qual s’han recaptat més de 3.600 euros.

L’ajuntament de Cervelló junt amb l’associació Somriures Valents entitats i comerços del municipi ha portat a terme una jornada en el dia mundial de la malaltia de Duchenne per reivindicar posar a l’agenda social aquesta malaltia i per reclamar més investigació i més ajudes pels nens i les famílies que la pateixen.

La jornada va comptar amb diverses actuacions, un sorteig solidari i punts d’informació amb guardioles solidàries. En total es van recaptar 3.607 euros que s’entregaran a l’assciació Somriures Valents de l’Hospital Infantil Sant Joan de Déu.

La distròfia Muscular de Duchenne és la distròfia muscular més comuna diagnosticada durant la infància, amb uns 20 mil casos nous cada any. Aquesta malaltia afecta 1 de cada 5.000 nens i nenes del món i limita significativament l’esperança de vida de qui la pateix reduint greument al seu grau d’independència.

En aquest sentit, la regidora de salut i serveis socials, Silvia Muñoz, va recordar que “com passa amb tantes malalties minoritàries la investigació és farragosa i cara. Per això, accions com les que portem avui són imprescindibles per ajudar als nens i nenes i a les seves famílies. Ajudar tant en l’àmbit de difusió, parlant de la malaltia i posant-la a l’agenda política i social, com a través de tota la solidaritat possible”. A més la regidora ha agraït la valentia i força de la família de Cervelló que ha estat promotora de tota la jornada i que “lluita dia a dia per millorar la qualitat de vida del seu fill”.

Tot i que encara no existeix una cura per la DMD (distròfia muscular de Duchenne) existeixen alguns tractaments que poden reduir els símptomes i millorar la qualitat de vida dels pacients, que requereixen en major o menor grau un equip multidisciplinari de personal sanitari i terapeutes especialistes. És per això que es fa imprescindible poder continuar invertint en la investigació i treballant en la millora del servei que reben aquests nens i nenes.

Darrera actualització: 08.09.2021 | 11:03