Millorem els espais públics a Cervelló

Dimarts, 28 de desembre de 2021 a les 00:00

Durant aquests dies es començaran les obres per adequar els espais de la Plaça Saint-Martin-Le-Beau i l'edifici Cal Badia.

 

La plaça de Saint-Martin-Le-Beau es troba, en part, situada sobre el local municipal del carrer Santa Maria. Amb el seu ús continuat, per a diferents activitats i el pas del temps, s'han deteriorat el paviment i la seva base, afectant seriosament la protecció del local vers l'entrada d'aigua de pluja. A més, aquests efectes han fet que s'anessin malmetent alguns elements constructius d'aquest, al mateix temps que condicionen el seu ús.
Les obres, que es van iniciar el passat 21 de setembre i tenen una durada de 15 dies, consisteixen en la impermeabilització de la coberta del local i el canvi de paviment de la zona afectada de la plaça.

Obres a Cal Badia.
L'edifici municipal de Cal Badia, situat al carrer Major 93, és una edificació de finals del segle XIX que es va construir com habitatge. Les seves característiques són senzilles, amb sostres de bigues de fusta i coberta de teules àrabs, i està compost de planta baixa i planta pis.
Aquest edifici es troba, actualment, cedit a l'entitat Grup de Recerca de Cervelló.
Durant aquest any l'Ajuntament va encarregar una diagnosi de l'estat en què es troben les bigues de fusta, per esbrinar si calia fer alguna actuació de reparació d'aquestes.
La diagnosi va determinar que algunes de les bigues de fusta dels sostres presentaven diverses patologies, com la presència de tèrmits, caps de bigues que s'havien podrit per l'entrada d'aigua per la coberta, i diversos aspectes més que s'ha considerat que s'havien de modificar.
La intervenció que es realitzarà consistirà a reparar les bigues de fusta afectades, decapar de pintura algunes d'elles i aplicar un tractament de protecció de tota la fusta.
Les obres s'iniciaran al mes de gener i tindran una durada aproximada de quinze dies.

 

 

Darrera actualització: 28.12.2021 | 10:48

Imatges