Nova campanya especial de donació de sang

Divendres, 17 de juliol de 2020 a les 10:00

Cervelló tornarà a acollir una campanya especial de donació de sang el pròxim dimarts 21 de juliol.

El municipi se suma de nou a la crida del Banc de Sang per mantenir el ritme de les donacions de sang durant la pandèmia, tal com va fer el passat 14 de maig, convertint-se en un dels municipis catalans que més suport ha fet a la donació de sang durant l’estat d’alarma, segons ha confirmat el Banc de sang.

Les donacions de sang a Catalunya durant aquests dies continuen sent molt necessàries, per als tractaments del càncer, els accidents, els parts amb complicacions, etc. Amb la reducció dels contagis i malalts als hospitals s’han reactivat les operacions i tractaments ajornats durant els darrers dos mesos. Ara, la necessitat de 1.000 donacions de sang diàries a tot Catalunya pot ser fins i tot superior a causa de l’alta activitat transfusional.

Per aquest motiu, tornarà a obrir-se el Centre Cívic l’Ateneu el pròxim 21 de juliol, de 10 a 14 hores i de 17 a 21 hores, per acollir aquesta campanya especial de donacions del Banc de sang.

Per tal de fer-ho amb les màximes garanties de seguretat, cal que els donants reservin hora des del web donarsang.gencat.cat. Amb la reserva s’eviten esperes en uns dies que la ciutadania està responent molt bé a la necessitat de donar sang.

El Banc de Sang, organisme del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, segueix les mesures de prevenció i seguretat i les aplica al conjunt de les seves campanyes. Els donants disposen de gel esterilitzant en arribar a l’espai, han de guardar una distància mínima d’un metre amb la resta de persones i tenen un bolígraf d’un sol us per emplenar el qüestionari, entre d’altres.

Cal recordar, a més, que la COVID-19 no es pot transmetre per la sang, sinó per via respiratòria, amb la qual cosa el procés de donació i transfusió disposa de la seguretat habitual.

Darrera actualització: 16.07.2020 | 15:01