Nova onada de calor

Dimecres, 20 de juliol de 2022 a les 13:30

El PROCICAT manté activada la fase d’alerta per onada de calor per als pròxims dies.

A partir del divendres 22 de juliol al matí es tornarà a superar les temperatures normals per l'època de l'any a la major part del territori català, a excepció del terç sud. Aquesta situació s'allargarà fins a principis de la setmana vinent, tot i que el dissabte serà una mica més suau.
 
A Cervelló ha tornat a activar-se el Protocol d'ús d'espais públics davant una onada de calor, que afecta les piscines municipals i els llocs habilitats com a refugis climàtics.
 
D’aquesta manera, les piscines exteriors de Ceraqua obriran de 10 a 19.30 hores fins dissabte i de 10 a 18 hores el diumenge.  L’entrada és lliure per a les persones menors de 16 anys i més grans de 65 i per a les dones embarassades. La resta de la població podrà accedir-hi a meitat de preu. Les persones entre els 12 i els 16 anys necessitaran autorització del pare, mare o tutoria legal. L'aforament és limitat per motius de seguretat.
 
Com a lloc públic climatitzat, la població podrà disposar del Casal de la Gent Gran Josep Tarradellas amb aire condicionat de 10 a 13 h i de 15.30 a 19.30 h. i de la Biblioteca municipal durant l’horari d’estiu (de dilluns a dijous de 16 a 20 h. i dimecres i divendres de 10 a 14 h.)
 
Es recomana a tota la ciutadania que segueixi els consells bàsics d'autoprotecció, en la mesura del possible:
  • Hidratar-se bé, en especial a l'exterior i durant les hores de més calor. 
  • Evitar les hores centrals del dia per fer activitats, en especial que comportin esforç. 
  • A l'exterior, fer servir una gorra o barret. 
  • Tenir especial cura dels infants, gent gran o amb malalties cròniques. 
  • Si no es disposa d'aire condicionat o ventiladors, es recomana passar un mínim de dues hores a llocs públics climatitzats (biblioteques, centres comercials, etc.) 
  • Posar a disposició de les mascotes aigua abundant i evitar treure-les a passejar a les hores de més calor.
Darrera actualització: 20.07.2022 | 14:05