Prestacions d’atenció social a les persones amb discapacitat (PUA)

Dilluns, 3 d'abril de 2023 a les 15:45

Oberta la convocatòria per a la prestació social de caràcter econòmic per a persones amb discapacitat per als anys 2021, 2022 i 2023.

Els ajuts tenen com a objectiu contribuir amb les despeses ocasionades per l’adquisició de productes i actuacions que promouen l’autonomia personal de les persones amb discapacitat física, psíquica o sensorial amb mesures compensatòries, per tal de millorar la seva qualitat de vida i fomentar la integració social. Seria el cas de prestacions per a la mobilitat i el transport, per a l’atenció precoç en els infants, per a ensenyament reglat,  per a la comunicació, per a la discapacitat visual i auditiva, per a la higiene personal i per activitats de la vida diària.

La convocatòria cobreix els anys 2021 (ja que no es van poder fer front a totes les demandes), 2022 (que no es va publicar cap convocatòria) i 2023.

Per sol·licitar-les cal estar empadronat a Catalunya durant cinc anys, sent els dos últims immediatament anteriors a la data de presentació de les sol·licituds, a més de tenir reconegut el grau de discapacitat igual o superior al 33%, ser beneficiari d’una pensió de la Seguretat Social d’incapacitat permanent o ser pensionista de classes passives amb pensió per incapacitat abans dels 65 anys. El termini finalitzarà el 15 de maig de 2023.

Per tramitar les sol·licituds cal omplir el següent formulari i presentar-lo telemàticament junt amb la documentació necessària, o  fer-ho de forma presencial en les oficines municipals de Benestar Social o en el Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya omplint aquesta instància.

Darrera actualització: 03.04.2023 | 15:45