Recordem el Dia d’Europa reivindicant la unitat europea

Dimarts, 9 de maig de 2023 a les 10:00

Avui 9 de maig celebrem el Dia d’Europa amb la mirada posada en la pau i la unitat del continent.

La data marca l’aniversari de la coneguda Declaració Schuman, pronunciada pel ministre d’Afers Exteriors francès Robert Schuman el 9 de maig de 1950  que exposava la idea d’una nova forma de cooperació política on no hi té cabuda la guerra entre nacions europees. Aquesta proposta es considera el germen del que avui és la Unió Europea.

Un dels propòsits de la UE és que els Objectius de Desenvolupament Sostenible siguin el vehicle per projectar els seus valors i objectius a escala mundial en l’aplicació de l’Agenda 2030, els mateixos objectius que compartim a escala local per acabar amb les desigualtats, protegir el planeta i garantir que totes les persones gaudeixin de pau i prosperitat.

Per recordar l’efemèride la Casa de la Vila llueix avui la bandera europea a la façana principal. A més, per celebrar el Dia d’Europa 2023, s’ha organitzat un cicle d’espectacles de Kalòpsia: un planeta no tan diferent a les Biblioteques de Catalunya i als centres educatius amb l’objectiu d’apropar els valors de la UE al públic infantil i familiar, amb representacions gratuïtes en 16  municipis catalans, entre els quals hi ha Cervelló. L’alumnat de 5è de les dues escoles de primària assistiran a l’espectacle divendres vinent al Centre Cívic L’Ateneu.

L’interès del municipi per Europa també ha estat present en altres activitats com les xerrades sobre mobilitat europea per al jovent que es van fer al març o l’intercanvi cultural a través de l’agermanament amb la localitat francesa de Saint-Martin-le-Beau.
 
Darrera actualització: 09.05.2023 | 12:34