Trobada del circuit contra la violència masclista

Divendres, 11 de juny de 2021 a les 12:00

El circuit local contra la violència masclista de Cervelló s'ha reunit aquesta setmana a la comissaria de Mossos d’Esquadra de Sant Vicenç dels Horts.

La Comissió del circuit local per l’abordatge de la violència masclista s'ha trobat per fer la presentació del servei i del model d’atenció policial de MMEE a les dones en situació de violència masclista, treballant en l’exposició i seguiment dels casos.

El Circuit neix del convenciment que una resposta eficient al greu problema de la violència masclista requereix un abordatge integral i multidisciplinari, la qual cosa fa necessària la cooperació interinstitucional.

A la trobada han participat membres de MMEE i de la Policia Local de Cervelló, l’educadora social, la treballadora social (referents en matèria de violències masclistes de l’equip de benestar social), la directora del Servei d’Intervenció Especialitzada (SIE-Sant Feliu de Llobregat), la treballadora social del CAP de Cervelló, la psicòloga del Servei d’Atenció psicològica de les dones de Cervelló, la tècnica d’Igualtat i la regidora d’Igualtat de l’Ajuntament. 

L’abordatge integral de la violència masclista posa l’accent en la necessitat de coordinació de serveis, programes i recursos per poder donar-hi una resposta eficaç. El convenciment que cap recurs de forma aïllada no podrà donar mai els mateixos resultats positius que s’obtenen a través de la coordinació i l’acció concertada, motiva que els diferents agents implicats es comprometin a treballar per articular un circuit d’acció integrada a Cervelló. En aquest sentit, gràcies a aquest circuit es podrà actualitzar la informació sobre metodologies, programes i protocols d’actuació que es duen a terme des de cada servei o institució, a més de compartir les bones pràctiques i experiències desenvolupades en els diferents organismes, sectors d’intervenció o serveis.

 

Darrera actualització: 11.06.2021 | 13:30