Volem el poble net!

Divendres, 23 de juliol de 2021 a les 13:00

L’Ajuntament de Cervelló inicia la tercera fase de la campanya de civisme per conscienciar la població sobre la necessitat de mantenir net l’espai públic.

Sota el lema “Volem el poble net!”, la campanya continua incidint en els principals problemes que ens trobem als carrers: les illes de contenidors desbordats, la neteja dels carrers, les deposicions dels animals de companyia i els abocaments incontrolats.

En aquesta campanya s’ha reforçat el personal encarregat de la neteja dels carrers i s’ha incrementat la freqüència del servei. En l’àmbit comunicatiu, s’han col·locat cartells i vinils informatius als contenidors i papereres, banderoles als fanals i torretes informatives a les illes de contenidors, a més de la difusió que es fa a través dels mitjans municipals i de les xarxes socials.

El missatge que el consistori pretén fer arribar a la població és que la majoria de persones són cíviques però hi ha una part que no fa les coses bé i que eclipsa els esforços de l’Ajuntament per netejar de forma ràpida i eficient. Per tant, també incideix en les sancions econòmiques que recullen les ordenances i que s’apliquen des de fa uns mesos als infractors, amb imports que oscil·len entre els 75 i els 1.500 euros.

La campanya de civisme es va iniciar el novembre passat amb una primera fase que preguntava “Ets cívic, tu?” i sota l’etiqueta #JONOSOCCIVIC es basava en les deu excuses que normalment exposa la ciutadania per justificar els comportaments incívics. A la segona fase de la campanya, l'Ajuntament va fer especial incidència en la gestió dels residus i les escombraries, donant a conèixer tota la informació dels serveis municipals que estan a disposició de la ciutadania (com la deixalleria o la recollida de mobles i esporga), informació sobre com reciclar, errors comuns i exemples de bones pràctiques, per tal de convertir el #JONOSOCCIVIC en un #JOSOCCIVIC.

Darrera actualització: 23.07.2021 | 14:13