Intercanviador de Quatre Camins

L'intercanviador de Quatre Camins, situat entre Sant Vicenç dels Horts i Pallejà, enllaça quatre sistemes de transport com són el ferrocarril, autobusos, vehicles privats i bicicletes.

L'Estació pretén restar usuaris al vehicle privat, facilitant l'ús del transport públic, amb la finalitat de descongestionar una zona molt castigada pels embussos.

L’aparcament per a vehicles d’ús privat té capacitat per a 145 vehicles, més 4 places adaptades per a persones de mobilitat reduïda i 13 places de motocicleta. L’estació d’autobusos està formada per 5 andanes en bateria. Per als usuaris de les línies que no accedeixen directament a l’interior de l’intercanviador hi ha una passera per vianants, amb ascensors per a persones de mobilitat reduïda. Això permet un accés directe a l’intercanviador des de les parades d’autobús existents a l’encreuament de l’antiga N-340 amb l'N-IIa. L’aparcament per a bicicletes d’alta seguretat (Biciberg) és un sistema d’aparcament intel·ligent que rep i torna la bicicleta a peu de carrer. Té capacitat per a 49 bicicletes si bé actualment està fora de servei pel seu baix ús. L'aparcament per a bicicletes es situa actualment a l'interior de l'estació, al pas soterrat entre andanes.

Amb l'estació van entrar en servei dues línies llançaderes que uneixen les localitats properes amb l'intercanviador i amb l'estació de RENFE de Molins de Rei. Les línies són la 560 que uneix l'intercanviador amb La Palma de Cervelló i Corbera de Llobregat (explotat per AutoCorb) i la línia 567 que enllaça les poblacions de Vallirana i Cervelló amb l'intercanviador (explotada per Soler i Sauret).

 

Darrera actualització: 22.05.2017 | 12:26