Coronavirus: alerta per fraus a través d’Internet

Dijous, 19 de març de 2020 a les 17:00

Els cossos de seguretat alerten sobre la detecció del desplegament de malware (programes maliciosos), de phishing i de diferents tipus de frau a través de les noves tecnologies davant l’alarma generada pel coronavirus. 

Les autoritats policials demanen que la població estigui alerta davant situacions de ciberdelinqüència com:

  • Estafadors que estan aprofitant l’existència de llocs web que mostren l'evolució del COVID-19 a través de mapes interactius per inserir codi maliciós o per demanar a l'usuari que descarregui una APK maliciosa.
  • Campanyes d’enviament de correus electrònics fraudulents, que suplanten a entitats bancàries, amb l'objectiu de dirigir la víctima a una pàgina web falsa (phishing) per robar-li les credencials d'accés i informació bancària.
  • Campanya d’enviament de correus amb documents adjunts maliciosos de Word que se suposa que contenen informació sobre la prevenció del Coronavirus. Eviteu obrir correus d'aquest tipus. Feu-ho només si veieu que arriba d'una adreça coneguda i sempre que tingueu clar que no és maliciós.
  • Extremeu la cura en les interaccions telefòniques amb suposats representants de les autoritats de salut (metges, infermers...) perquè poden tenir un objectiu fraudulent.
Darrera actualització: 19.03.2020 | 17:35