Els escenògrafs Castells Planas, avui a Cervelló

Divendres, 23 de febrer de 2018 a les 09:00

Els germans Castells Planas, artistes escenògrafs de reconeguda fama mundial, visiten avui Cervelló per inaugurar l’exposició que recull un tast de la seva obra.

L’acte, organitzat per l’entitat Segle Nou, tindrà lloc a les 19.30 hores a la Sala Polivalent de l’Ateneu de Cervelló i anirà acompanyat d’un "Diàleg" entre els autors i, en aquesta ocasió, el director del grup de teatre La Calaixera, Salvador Duran.

Nascuts a Cardedeu l’any 1947, Jordi i Josep Castells Planas porten més de 40 anys en la professió d’escenògrafs. Es van introduir en el món de la pintura en el taller familiar i des de ben joves van mostrar inquietuds culturals que els van portar a formar part d’entitats culturals i teatrals de Cardedeu, on hi participen dirigint i actuant però també creant les escenografies i el vestuari.

És a partir de l’elaboració dels cartells per a obres teatrals de Dagoll Dagom, Pep Bou, Pepe Rubianes o l’Orquestrina Galana entre d’altres que s’introdueixen en el món de l’escenografia on realitzaran escenaris per a les obres de Frederic Roda, Dagoll Dagom, La Fura dels Baus, La Cubana, Comediants, el Teatre Lliure, el Teatre Nacional de Catalunya, o La Perla29... tant pel que fa a la construcció com al disseny. Creadors també d’escenografies cinematogràfiques, participen en pel·lícules d’èxit com El Orfanato de Juan Antonio Bayona, El perfum de Tom Tykwer i Incerta glòria d'Agustí Villaronga. També han realitzat el disseny i la construcció de decorats per sèries de televisió com Porca misèria, Infidels i Ventdelplà i han treballat a països com Portugal, Alemanya, Itàlia, Gran Bretanya , França o Xina entre d’altres.L'any 2014 publiquen el llibre Castells i Planas. Constructors d'escenografies, on es recull la seva trajectòria professional, per la qual l’any 2015 se'ls hi va concedir la Creu de Sant Jordi, el guardó Vallesans de l'any i la creu de Terme de Cardedeu.

Amb els treballs escenogràfics d'en Jordi i en Josep Castells, es pot copsar com l'escenografia tradueix plàstica i artísticament un concepte, un text o una idea, responent a les necessitats de l'espectacle. Per fer-ho , s'embolcallen amb materials diversos que van des de la pintura a la fusta o d'altres materials de caràcter més industrial.

L’exposició que s’inaugura avui a l’Ateneu es podrà visitar fins al 2 de març.
 

Darrera actualització: 23.02.2018 | 11:52