Diumenge 26M, Eleccions Municipals i Europees

Divendres, 24 de maig de 2019 a les 15:30

Un total de 6.879 electors de Cervelló estan convocats diumenge vinent, 26 de maig, a les urnes amb motiu de les Eleccions Municipals, per tal de decidir les persones que governaran l’Ajuntament els pròxims 4 anys, i de les Eleccions al Parlament Europeu.

Avui divendres els partits aprofiten al màxim les últimes hores de campanya electoral i fan els actes de tancament abans de la jornada de reflexió de demà. En aquesta ocasió, a la circumscripció de Cervelló per a les Eleccions Municipals es presenten les formacions M’estimo Cervelló-Partit dels Socialistes de Catalunya-Candidatura de Progrés, Esquerra Republicana de Catalunya-Sumem Moviment d’Esquerres-Acord Municipal, Podemos, Cervelló en comú-En comú guanyem, Ciutadans-Partit  de la Ciutadania, Partit Popular, i Junts per Catalunya-Cervelló. D’entre tots els candidats sortiran el 13 regidors o regidores que estaran al capdavant del consistori per a la propera legislatura.

Els electors de Cervelló podran votar en algun dels tres col·legis electorals del municipi, el Centre Cívic l'Ateneu, l'Escola Santa Maria de Cervelló i el Club Can Rafel, que obriran les portes a les 9 del matí. Després de la constitució de les 10 meses per part de la presidència i els titulars corresponents, hi haurà temps per votar fins a les 8 de la tarda, hora de tancament de les urnes i inici del recompte de vots. Primer es farà el recompte de les paperetes pel Parlament Europeu, de color blau, i després les paperetes locals, de color blanc.

Al municipi podran exercí el dret a vot per primera vegada 5 electors nous, prenent com a referència l'última contesa electoral del passat 28 d’abril,  és a dir els que han fet els 18 anys des d’aquesta data i fins diumenge vinent.

D’acord amb els resultats de les eleccions, els ajuntaments es constituiran en sessió pública el dia 15 de juny de 2019. En la mateixa sessió de constitució, el Ple elegeix l’alcalde o alcaldesa. En el cas que s’hagués interposat un recurs contenciós electoral contra la proclamació dels regidors o regidores electes, la constitució de les corporacions municipals es farà el dia 5 de juliol de 2019.

Darrera actualització: 24.05.2019 | 15:35