Prohibició de cremar restes de jardineria i d’horts particulars

Dimarts, 17 d'octubre de 2023 a les 13:00

La nova normativa regula que en cap cas es poden cremar restes de jardineria, restes silvícoles o altres restes que no provinguin d’explotacions agràries.

Per aquests casos s’ha de demanar una autorització excepcional que requereix d’informe específic a través del web de la Generalitat de Catalunya. Les persones que facin aquestes cremes a casa i no disposin d’aquesta autorització excepcional podran ser sancionades. Com alternativa a la crema tradicional, aquestes restes poden triturar-se per fer compostatge o gestionar els residus a través del servei municipal de recollida de restes vegetals i poda o de la deixalleria municipal.

Ahir, 16 d’octubre, es va obrir el període de comunicació de crema de restes vegetals que han de fer les persones amb petites explotacions agràries que tinguin previst fer foc en els terrenys forestals i a la franja de 500 metres que els envolta. El tràmit serveix per a comunicar focs d’esbarjo per a persones físiques o jurídiques i crema de restes vegetals agrícoles per a persones físiques o persones jurídiques que tinguin una explotació agrària i estiguin subjectes a la declaració agrària, com, en el cas de Cervelló, la zona de la Plana dels Horts.

Les persones interessades a cremar restes forestals o agrícoles no han de tramitar una autorització administrativa, però sí que han de fer la comunicació presencialment a l’Ajuntament (Oficina d’Atenció a la Ciutadania), aportant el DNI i facilitant un número de telèfon mòbil. Aquest període de comunicació finalitzarà el 14 de març de 2024.

Més informació al Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya.

Darrera actualització: 17.10.2023 | 14:08