Xerrada sobre personatges locals del segle XIX

Dimecres, 24 de gener de 2018 a les 14:00

Tenint com a protagonistes els personatges de Cervelló del segle XIX poc coneguts, l'historiador local Josep Llurba oferirà una xerrada col·loqui divendres vinent dia 26 a la Biblioteca municipal.

La xerrada pretén fer un recorregut per les biografies de personatges cervellonins que d'alguna manera van participar en el desenvolupament de Cervelló al llarg del segle XIX.

Segons l'historiador, al llarg d'una centúria diverses persones de la població o vinculades a ella van fer possible que el desenvolupament industrial, comercial, cultural i associatiu de Cervelló dugués el poble cap a uns camins més esperançadors. Els segles anteriors al segle XIX van ser uns segles on l'economia rural era una economia de pura subsistència. Amb la implantació d'una indústria paperera i vidriera a la població (a càrrec de persones emprenedores), s'hi va esdevenir una activitat humana que comportaria una producció de béns i serveis de tota mena. Amb la indústria del paper, del vidre i del tèxtil vindria el comerç cervelloní i una certa estabilitat econòmica per a llurs habitants. La xerrada, doncs, serà feta sobre una certa biografia d'aquestes persones que, a la seva manera, van deixar petjada. Alguns d'aquests personatges avui són coneguts, d'altres se'n sap ben poca cosa i fins i tot no se'n sap res. Per tant, es tracta de donar a conèixer persones que en el seu dia van traçar el camí del Cervelló d'avui.

Darrera actualització: 24.01.2018 | 15:00