Comunicat del grup municipal d'ERC sobre la convocatòria de Ple extraordinari de 30 de setembre

Dimarts, 29 de setembre de 2015 a les 16:00

Vista la decisió pressa pel govern municipal (PSC i Podemos amb el suport de C's) de celebrar el ple per aprovar el compte general demà dimecres 30 a les 17h, i vist que s'ha avisat als regidors informalment per correu electrònic avui a les 18.41h, amb menys de 24h d'antelació, que demà al matí seran convocats formalment, fet que fa que fins poques hores abans del ple els regidors no disposin de l'ordre del dia per preparar el mateix:

Els regidors d'ERC Cervelló volem expressar el nostre malestar per la decisió pressa unilateralment de convocar sense respectar les 48 hores d'antelació preceptives que com a mínim exigeix la llei, tant per a celebrar plens ordinaris, com d'extraordinaris.

El govern ha decidit que el ple sigui urgent per poder-lo convocar amb menys de dos dies d'antelació, però el caràcter d'urgència només es dóna quan un ple s'ha de celebrar per circumstàncies imprevistes, cosa que en aquest cas no s'ha donat, degut a que ja se sabia des de fa temps que s'havia de celebrar aquest ple abans d'acabar el mes.

Aquesta circumstància impossibilita que els quatre regidors d'ERC puguin assistir a la sessió plenària i representar a la població de Cervelló com fan la resta de regidors, degut que a les 17h d'un dimecres, com la majoria de gent, els regidors estan o bé treballant, o bé tenen compromisos. A part, la informació per preparar el ple serà només accessible deu hores abans, fet que fa impossible preparar el ple amb seriositat i rigor i fa impossible debatre-ho amb l'assemblea d'Esquerra Republicana.

El ple el composen tots els regidors, i entre tots els regidors s'hauria d'haver decidit el dia i l'hora del ple.

Aquest fet se suma a d'altres actuacions que ha fet aquest govern que estan minvant la qualitat democràtica del nostre poble. Demanem que en el futur quan el govern municipal vulgui convocar plens extraordinaris, intenti consensuar-ho amb els regidors que no són govern però que també són AJUNTAMENT.

Darrera actualització: 14.03.2017 | 11:41