Precaució en l'onada de calor

Dilluns, 29 de juny de 2015 a les 00:00

Gaudim l'estiu amb precaució: Consells bàsics davant les altes temperatures.

Aquests dies ens trobem en alerta davant una nova onada de calor de la temporada. Els Serveis d'Emergències ja estan activats, així com la xarxa Rescat. De tota manera, no està de més seguir certs consells preventius com poden ser:

  • A casa, tancar les persianes de les finestres on toca el sol i obrir-les al vespre per refrescar les estances, restar durant el dia a zones fresques de l'habitatge, refrescar-se sovint amb dutxes i també hidratar-se bevent aigua encara que no es tingui set. També tenir cura que els animals domèstics tinguin beguda i no estiguin massa exposats al sol.
     
  • Al carrer, evitar les hores de sol més fortes i evitar fer activitats físiques intenses, i si és inevitable, portar el cap cobert, utilitzar roba lleugera i portar aigua per beure'n i refrescar-se.

Hi ha certs col·lectius de més risc davant les onades de calor d'aquests dies, com són la gent gran, malalts crònics i infants, dels que se n'ha de tenir especial cura. Si és detecta que s'està patint o alguna persona pateix un cop de calor, s'ha de trucar al servei d'emergències (112) i mentre s'espera l'arribada, hidratar i ventar-se. Davant de qualsevol incidència d'aquest tipus, a més d'emergències, poden adreçar-se al CAP de Cervelló, o bé als centres relacionats de la zona.

Per a més consells i informació, poden consultar l'enllaç del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

Darrera actualització: 13.03.2017 | 12:12