Coronavirus: noves mesures a partir d’avui

Dilluns, 8 de març de 2021 a les 09:00

El gruix de les restriccions contra la COVID-19 es prorroguen set dies més amb petits canvis, com la unificació en una única franja dels horaris de la restauració.

D’aquesta manera, s’han eliminat les franges horàries diürnes d’obertura de bars i restaurants, que ja poden obrir ininterrompudament de les 7.30 fins a les 17 hores. No s’inclou en aquesta relaxació de les restriccions la franja nocturna, de manera que a les nits les mesures es mantenen com estaven: els locals només podran obrir per servir menjar per emportar o a domicili. Es manté el tancament comarcal i el toc de queda de les 22 a les 6 hores, amb les excepcions de causa major justificades. Aquests ajustos es mantindran fins al dilluns 15 de març.

Altres novetats: s’augmenta al 30% la presencialitat a les universitats, s’amplien les extraescolars i activitats d’oci més enllà de l’educació infantil i primària, és a dir a joves de secundària, batxillerat i cicles formatius. Es permet obrir els vestidors de gimnasos i centres esportius amb mesures de precaució i amb un ús racional. Així, Ceraqua obre els vestidors a tots els usuaris, incloent-hi l´ús de les dutxes i taquilles, i continua amb l’aforament a la piscina del 50% i a la sala de fitness i activitats dirigides del 30%.

També es podran reprendre les activitats esportives federades a partir de 16 anys. Es reprenen les activitats en centres cívics a l’aire lliure per a persones de més de 60 anys i amb màxim de 6 persones. També s’amplia al 50% l’aforament en actes culturals, museus, galeries d’art, sales d’exposicions, biblioteques i arxius. Finalment, el màxim de 6 persones permès en un habitatge ja no haurà de ser d’un màxim de dues bombolles.

Respecte al comerç, tot el que no sigui essencial ha de tancar durant el cap de setmana. Entre setmana, els comerços de més de 400 metres quadrats (limitats a aquesta superfície) i els centres comercials (amb bars i restaurants tancats) poden tornar a obrir amb una cabuda del 30%, com la resta d’establiments. Tots els comerços han de tancar a les 21 hores, llevat dels que serveixen menjar per a endur-se, que poden allargar l’horari fins a les 22 hores. Les botigues que donen servei de 24 hores només poden obrir de 6 a 21 hores.

En l’àmbit de les residències, Salut preveu sortides il·limitades per als residents dels geriàtrics que estiguin vacunats i segueixin les mesures de seguretat. El pla sectorial de les residències també contempla recuperar les visites amb franges horàries.

 

Darrera actualització: 08.03.2021 | 14:58

Imatges