22S: Dia Europeu Sense Cotxes

Dimecres, 22 de setembre de 2021 a les 09:00

Avui 22 de setembre és el Dia Sense Cotxes emmarcat dins de la Setmana Europea de la Mobilitat que va començar el passat dia 16.

A Cervelló s’ha organitzat la Bicicletada per una mobilitat sostenible per avui dimecres. La sortida serà a les 18 hores des del pàrquing de l’Escola Nova.

El municipi s’ha adherit a la Setmana de la Mobilitat sota el lema “Per la teva salut, mou-te de forma sostenible”  i ja ha desenvolupat algunes activitats, com xerrades sobre salut i sobre seguretat viària per a la gent gran i un taller d'alforges i cistelles de cartó per guarnir les nostres bicicletes i patinets. Fins avui es pot visitar a la Biblioteca l’exposició i el racó bibliogràfic amb informació sobre les accions que s'han portat a terme a Cervelló per fomentar la mobilitat sostenible, reduir les emissions contaminants i tenir cura del nostre entorn natural.

El municipi participa activament en els objectius de l’Agenda 2030 per a una mobilitat saludable i sostenible, fomentant la salut i el benestar i l’acció pel clima reduint les emissions de CO2. El municipi és zona 30 de velocitat des de fa més d’un any, ha millorat les connexions entre les diferents urbanitzacions tant en vehicle com a peu i ha ampliat la mobilitat en transport públic, gràcies al bus a demanda i al bus exprés. En aquest sentit, també s’han ampliat i millorat les marquesines del bus per fer-les més còmodes i segures per a les persones usuàries. Pel que fa als vehicles de mobilitat personal, s’han habilitat més aparcaments per a bicicletes i s’està treballant en regular l’ús del patinet elèctric amb l’aprovació de l’ordenança corresponent. També s’han senyalitzat tot els camins escolars que accedeixen als centres educatius del municipi i continuen les classes de seguretat viària per a l’alumnat  per a ensenyar-los les normes de circulació i fomentar els valor cívics. Per últim, es continuen eliminant barreres arquitectòniques, millorant les voreres, col·locant elements reductors de la velocitat dels vehicles i senyalitzant  nous passos de vianants a la via pública.

Darrera actualització: 22.09.2021 | 12:27