Avís preventiu de contaminació atmosfèrica per partícules

Dimarts, 25 de juny de 2019 a les 14:00

L’AMB ha declarat avui dimarts, 25 de juny, situació d’avís preventiu d’un episodi de contaminació atmosfèrica per partícules en suspensió inferior a 10 micres (PM10), d’acord amb el Protocol d’actuació en cas d’episodis d’alta contaminació per NO2 i PM10.

L’AMB recorda que ja té  punt la Zona de Baixes Emissions a l’àmbit de les Rondes de Barcelona i que si els nivells de diòxid de nitrogen empitjoren i s’activés la fase d’episodi de contaminació de NO2, es procediria a realitzar les primeres restriccions de circulació.

Les condicions per l’activació de l’avís preventiu per contaminació de PM10 s’han donat perquè la mitjana diària dels nivells de PM10 d’ahir han estat superiors al valor de 50 μg/m³ en més d’una estació de mesurament integrada a la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica. A més, la previsió a 24 hores indica que els nivells es mantindran elevats i es podria superar el valor diari de 50 μg/m³ durant el dia d’avui, donat que es preveu que la intrusió de pols africana persistirà i les condicions de dispersió no milloraran significativament.

Mesures de sensibilització ciutadana per a la reducció de les emissions de contaminació en cas d’avís preventiu per partícules PM10:

 Realitzar els trajectes a peu o amb bicicleta escollint carrers poc freqüentats pel trànsit.

 Utilitzar el transport públic.

 Reduir els desplaçaments amb vehicle privat (si és possible, treballar a distància, variar l’horari de feina a canvi de viatjar amb transport públic, treballar en un altre lloc de l'empresa, més a prop de casa…).

 Utilitzar el cotxe compartit.

 Realitzar una conducció eficient (arrencada suau, reduir la velocitat, utilitzar el fre motor, evitar accelerades i frenades brusques, etc.).

 En el cas de disposar de diferents vehicles, utilitzar el que tingui les emissions més baixes.

 Regulació de la climatització de les llars: a l’estiu pujar la temperatura del termòstat de la llar i a l’hivern baixar-la.

 

 

Darrera actualització: 25.06.2019 | 14:52