Bus urbà a demanda matí i tarda a partir de gener

Dimecres, 9 de desembre de 2020 a les 15:30

El servei del bus urbà passarà a ser completament a demanda, tant al matí com a la tarda, a partir del pròxim 4 de gener.

D’aquesta manera, es substituiran les línies regulars per les línies a la demanda: les actuals línies L1+L3 i L4 equivalen a la CB1 i la línia L2 equival a la CB2.  Hi haurà més servei a les urbanitzacions, ja que ara s’havia d’agafar la L1+L3 o la L4 i, en canvi, ara amb la CB1 es podrà arribar a les dues zones. A més, la zona de la L2 (o CB2) també té una expedició més. Els horaris a la tarda no es modifiquen i al matí s’avançarà una hora i començarà a les 7 hores.

El servei funciona prèvia petició, amb unes parades fixes, però el recorregut depèn de les sol·licituds dels usuaris. Des d’avui 9 de desembre i durant el mes de gener hi ha una informadora a bord de l’autobús per repartir uns tríptics informatius i explicar als usuaris el nou servei, l’app, com fer les reserves i, si algú ho necessita, fins i tot instal·lar-li l’app al mòbil. També informa sobre el telèfon per trucar en cas de no poder fer servir l’aplicació. 
 
Segons l’empresa Soler i Sauret, des que es va iniciar el servei el passat 26 de febrer fins al 31 d’octubre s’han transportat un total de 550 usuaris amb les línies a la demanda. La CB1 ha estat la zona més sol·licitada, excepte al juliol, que va ser la CB2. Durant l’estat d’alarma no es va reduir l’oferta del servei i es va mantenir en tot moment al 100%. 
 
El bus a demanda utilitza els títols de transport integrats d’1 zona de l’ATM, els de tarifació social i els de tarifació social de l’AMB, a més del bitllet senzill.
 
El vehicle és un microbús sense esglaons a l’entrada, amb una capacitat de 13 persones assegudes, 9 dempeus i 1 amb mobilitat reduïda (o 13 dempeus si no hi cap de mobilitat reduïda) i amb pantalla d’informació als usuaris.
 
Podeu disposar de total la informació al tríptic adjunt i també a la pàgina web de l'AMB.
 
 
Darrera actualització: 09.12.2020 | 18:31