S’ultimen els preparatius de la Festa de Santa Maria

Dilluns, 10 de setembre de 2018 a les 13:00

Cervelló ultima els preparatius per celebrar la festa en honor a la seva patrona, Santa Maria, del 15 al 19 de setembre. L'acte més destacat serà el tradicional Aplec als voltants de l'església romànica el diumenge 16 de setembre.

Els actes de la Festa de Santa Maria s'iniciaran el dissabte 15 de setembre amb l’exposició “25 anys de Diables a Cervelló” a Cal Badia.

Aquest mateix dia se celebrarà la 6a Trobada de puntaires a la rambla Tarradellas, el concert de Santa Maria a la plaça de l’Església romànica i, a les 22 hores, el Correfoc de Santa Maria. En cas de pluja, el concert es traslladarà al Centre Cívic l'Ateneu.

Diumenge, dia de l'Aplec, començarà amb la pregària a la Parròquia de Sant Esteve i el trasllat de la imatge en processó fins a Santa Maria.  Les persones que ho desitgin podran assistir a l’Aplec amb el trenet que aquest any es disposarà des del nucli urbà fins al final de la carretera de Santa Maria, amb parades en diversos punts del recorregut.

Per a aquest dia el Grup de Recerca ha organitzat una visita guiada al Castell de la mà de l'historiador local Josep Llurba. A les 10.30 hores es durà a terme la benedicció i el repartiment dels panets. Posteriorment es donarà pas a la Missa, i després, la ballada dels gegants i l'audició de sardanes, fins a arribar a la paella popular.

Ja a la tarda la música de la 6a Mostra de gralles ambientarà l’era de Can Sala de Baix amb les diferents formacions. El dia 19 de setembre, festa local, es tancarà amb la Missa en honor de Santa Maria a les 11 hores a la Parròquia de Sant Esteve.

Darrera actualització: 17.09.2018 | 14:13