Can Guitart (masia can Bonastre)

Obra d'estil d’un arquitecte notable. A destacar l’ornamentació que conserva en façanes i a l'interior, en decoració pictòrica i paviments.

Entorn:
Situada al carrer Major, al centre de la vila. Antic hostal transformat en casa residencial per l'arquitecte Josep O. Mestres a partir de 1864. Part del seu jardí es va cedir a l’Ajuntament per crear un espai públic enjardinat.

Descripció:
Durant unes obres realitzades entre 1918 i 1929, la façana original es va convertir en un exemple d’estil noucentista, aspecte que conserva actualment. Segons la propietat, Apel·les Mestres va col·laborar en el procés de remodelació. Edificació de planta rectangular, amb planta baixa, dos pisos i golfes. Té dos cossos adossats a cada costat. La seva composició de façana segueix tres eixos verticals i tres d'horitzontals, amb tres obertures a cada planta i un òcul a nivell de golfes. Les bigues són de fusta. El terra és de mosaic amb peça hidràulica. En els sostres es conserven algunes de les pintures originals romàntiques, de clara influència de l’artista i poeta Apel·les Mestres. A destacar el porxo-jardí de què gaudeix la casa.

Estat de conservació:
Entorn: bo.
Estructura: bo.
Façanes: bo.
Cobertes: bo.
Interiors: bo.

Ús actual:
Habitatge.

Nucli urbà. C/ Major, 81 - 08758 Cervelló - Barcelona (Catalunya)
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 02.05.2017 | 11:40