Can Guitart Vell

Forma part del conjunt de masies que caracteritzen el paisatge del municipi de Cervelló i la seva història. És una de les masies més antigues del terme, segurament del segle XV. Durant molts anys va fer les funcions d’hostal de posta per a les diligències que passaven pel camí de ferradura cap a Vilafranca. En el segle XVII va pertànyer a la família Sàbat, passant per matrimoni als Guitart.

 

La genealogia dels Guitart a Cervelló apareix en el segle XVII provenint de Terrassa, que viuen a la masia fins el 1864, any en que es traslladen al nou casal que basteix l’arquitecte Josep Oriol Mestres al nucli urbà i que es coneix actualment com Can Bonastre.

Entorn:
Situada vora l’antic camí de València. Actualment es troba dins l’àmbit de la Urbanització Can Guitart Vell. Abans de la urbanització hi havia conreus de vinyes, garrofers i oliveres.

Descripció:
Masia, possiblement anterior a la fàbrica del segle XVII que es conserva avui. Edificació de planta baixa i pis amb construccions annexes i coberta a dues aigües. A l’interior ressalten uns arcs apuntats com elements estructurals originaris, tot i haver estat restaurats. Les antigues finestres foren convertides en balcons a principis del segle XX. El portal de l’entrada és l’original, composat d’un arc de pedra rodó i adovellat. Es conserva el rellotge de sol.

Estat de conservació:
Entorn: bo.
Estructura: desconegut.
Façanes: bo.
Cobertes: bo.
Interiors: bo.

Ús actual:
Restaurant.

Darrera actualització: 13.02.2024 | 12:18