Coronavirus: el consistori es reuneix per estudiar la reactivació econòmica del municipi

Dimecres, 20 de maig de 2020 a les 14:00

A instàncies de l'alcalde, els regidors de l’Ajuntament de Cervelló es va reunir dilluns passat de manera telemàtica per planificar conjuntament les accions i les mesures econòmiques i socials que caldria implementar per afrontar la crisi de la COVID-19.

L’equip de govern i l’oposició van posar sobre la taula les propostes de mesures per ajudar a empreses, establiments comercials i ciutadania en general amb l’objectiu de reactivar econòmicament el municipi. Aquestes propostes s’analitzaran i en els pròxims dies s’estudiaran els recursos disponibles per a la seva viabilitat per tal que es puguin beneficiar el màxim nombre possible de veïns i veïnes.

Algunes d'aquestes mesures ja s'aprovaran en el pròxim ple de dilluns vinent. De moment, aquest pla de reactivació de l’economia local contempla alguns canvis en les ordenances fiscals, com la suspensió de l’ocupació de via pública de les taules i cadires dels bars i restaurants des de l’inici del període d’alarma i fins a final d’any, la suspensió de les taxes del mercat ambulant durant aquest any, i la suspensió del 25% de la quota anual de la taxa de residus comercials per als establiments.

A més, el consistori crearà una nova partida de 20.000 euros per ajuts extraordinaris destinats a comerços, empreses i autònoms. També incrementarà en 2.000 euros la partida d’ajuts i incentius per a contractar persones aturades que quedarà en 7.000 euros, i a més sumarà 8.000 euros a la partida de dinamització comercial, que tindrà un crèdit final de 10.000 euros. Tot plegat, representa un increment de 30.000 euros sobre les partides inicials del pressupost municipal per pal·liar els efectes de la crisi sanitària que ja estan patint els treballadors, el comerç i la indústria locals.

Darrera actualització: 20.05.2020 | 20:20